Internets historia

Film från UR om Internets historia >>

Internet och programmering

Programmering åk 4

Bella's spel

Flappybird

Linns' & Tova's spel

Starwars

Flappybirds

Hitta fakta på Internet

Att hitta fakta på Internet är inte alltid så lätt. Även om du kanske hittat det du söker så är det inte alltid så att innehållet i texten du läser är enkelt förklarad. Texten kanske rentav är så svår att det blir jobbigt för dig att läsa allt eller delar av texten. Då är det lättare att använda dig av någon annan sida än till exempel Wikipedia eller Google. Testa till exempel att söka i Nationalencyklopedin Junior. 
Till sidan

Digital kompetens

Länktips

Titta gärna in på Classic Reloads hemsida. De har nämligen en massa gamla spel, program och operativsystem från 1980- och 1990-talet. Är du elev får du möjlighet att uppleva hur exempelvis datorprogram kunde se ut under dina föräldrars tid som unga. Är du däremot vuxen/förälder så lär du kanske spendera lite glada minnen och go'a aha-upplevelser genom att titta in på sidan och spela.
Klicka här för att komma till Classic Reloads hemsida >>

 

Sök

Tips på bra Internetsidor att besöka i bild

BILDFÖRSTORING
Många gånger kan det vara bra att förstora upp en bild på som skalas och kan skrivas ut på flera A4-sidor och sättas upp på väggen. Rasterbator är en gratis tjänst som kan förstora upp exempelvis ditt familjefotografi så pass mycket att du kan ha bilden uppförstorad på en hel vägg hemma.

Testa tjänsten här: Rasterbator.net 
Betyg: 5s