Klassrådsprotokoll, 4A

Protokoll

Den: 10april 2018 
Sekreterare: Ellen
Ordförande: Altina

 1. Disskussion kring mobiltelefoner. Alla skall lämna in sina mobiler på morgonen innan 08:00.
 2. Klassen tycker att det är viktigt att man ringer från klasslärarens mobil så att man inte plockar fram sina mobiler och stör eller annat. Det skall eleverna i klassen följa.
 3. Vissa gömmer sig utomhus och plockar fram sina mobiler för att ringa, smsa eller annat under rasterna. Viktigt att meddela detta till alla klasser under elevrådet.
 4. Önskemål om egna bollar i klassrummet. Frågan skickas vidare till elevrådet.
 5. Ingen i andra klasserna passar bollen på fotboll. Därför önskar klassen ha fotbollsplanen klassvis. Även önskemål om att tjejer spelar för sig och killar för sig ibland. Kan vi ha en tjej-/killedag på fotbollsplanen någon gång - fråga till elevrådet.
 6. Klassen måste bli snabbare på att förflytta sig till lunch/rast tycker en av eleverna.
 7. Diskussion i klassen om värdegrund och förhållningssätt i klassen. Hur vill du att andra ska trösta dig eller hjälpa dig? Vad gör du om du blir arg? Vad kan man göra om man blir arg eller ledsen?
 8. En av killarna önskar en fotbollsdomare. Fråga till elevrådet.

Protokoll

Den 17 jan 2018
Sekreterare: Amelia
Ordförande: Elisa

1. Disskussion kring klasspengar/försäljning i klassen till att tjäna pengar inför årskurs 6. En i klassen föreslog att köpa kakor billigt och sedan sälja dem lite dyrare för att tjäna pengar på mellanskillnaden.

2. En i klassen tyckte att det var orättvist kring dansen på skoldiscot. Det påstås nämligen att vissa 'mutat' andra för att vinna dansen. Reglerna måste göras om yttrar personen i klassen, annars anser hon att tävlingen bör avskaffas eftersom det ska vara en rolig sak, inget annat. Många i klassen kunde berätta om liknande incidenter och orättvisor, vilket inte är ok och bör genast stoppas. Därför skall elevrådsrepresentanterna i klassen ta upp detta på nästa elevrådsmöte den 25 januari kl 08.05. Även andra saker kring skoldiscot diskuterades så som: önskemål om att det skall hållas på en fredag kväll istället för på torsdagar eftersom man då är trött när man kommer till skolan på fredagen; önskemål om att discot skall vara gratis att komma in på är också viktigt så att alla kan komma och delta.

3. En elev i klassen öppnade en fråga om skolgårdsmiljön som hon tycker är understimulerande. Hon önskar att det finns annat att göra än bara fotboll och vissa organiserade aktiviteter. Önskemål: att tjejer och killar ibland spelar separat i 4A och 4B någon gång. Många av tjejerna känner nämligen att de vill spela, men inte spelar på grund av att de skall få skäll eller svordomar från andra om de skulle spela dåligt. Önskemål 2: att de som svär/blir arga på plan åker ut med nolltollerans.

Nyaste elevartiklarna

 • Vecka 9 - veckans ord i svenska

  förpackning sammanlagt decimaltal centiliter milliliter decimaltecken läskburk innehåller rymmer volym vätska tafatt snegla åskregn Du skall kunna stava till orden på tisdag, v. 10....

 • Filmens bild

  Engelska

  UR-play visar just nu serien Max's movie ENGELSKAElvaårige Max har en tuff vardag. Han mobbas i skolan och har en mamma som är väldigt distraherad. Men Max har en livlig fantasi...

Sök

Tips på bra Internetsidor att besöka i bild

BILDFÖRSTORING
Många gånger kan det vara bra att förstora upp en bild på som skalas och kan skrivas ut på flera A4-sidor och sättas upp på väggen. Rasterbator är en gratis tjänst som kan förstora upp exempelvis ditt familjefotografi så pass mycket att du kan ha bilden uppförstorad på en hel vägg hemma.

Testa tjänsten här: Rasterbator.net 
Betyg: 5s