Flickan i dinosauretiden

Kap 1. En farlig start

Ibland måste man göra saker fast man inte vill. Jag stod framför en dinosaurie. Jag kunde knappt andas. Vad skulle jag göra! Jag ville skrika och springa bort där ifrån. Men det kunde jag inte för då ville den bara springa efter mig. Då kom jag ihåg något som jag hade lärt mig i skolan. Några dinos är köttätare och andra är växtätare. Jag hade lånt en bok om dinosaurier på bibloteket. Jag läste lite om dom i dino-boken. I boken var där mycket fakta om dinosaurier. Där var bilder på dinosaurier också. Jag hittade bilden på dinosaurien framför mig som inte gjorte något. Jag läste lite. Den dino som stod framför mig hette Sauropoder. Jag läste lite fakta om den. Där stod att den dinosauriens favoritmat var blad. Jag tittade runt för att se några blad. Men de enda bladen som var nära var ett par meter bort. Sauropodern tittade bara på mig. Då började den gå mot mig. Jag blev rädd och började att springa till grottan. Men när jag skulle precis gå in i grottan hörde jag ett konstigt ljud. Ljudet kom närmare och närmare. Men då slutade det. Ljudet försvann. Då kunde jag märka något vid mitt bycksben. Jag stelnade. Frös till is. När jag tittade ner var där ètt par gula ögon.

Kapitel 2. Bäretelsen

 

 

 

 

 

 

 

Om skog med kompisar

Hej, jag heter Karl. Jag bor i Landskrona stad. Jag gillar karate och fotboll. En gång jag gick till skog med mina kompisar vi har sett en hus Ahmed   Så var är det huset Alex, sade jag. Vi kan säga var huset finns. Inne i huset har jag sett ett ljus. Efter det gick vi in till huset. Efter det har vi hört ett spöke. Alex sade: vi går ut. Ahmed sade: nej Alex vad snackar du om. Jag sade ja, Alex har sagt att han går ut. Vad ser du Alex? Efter det gick jag och Ahmed upp till ljuset. Ahmed sade: kolla bakom dig jag har sätt ett spöke. Vi sprang. Vi gick ut från huset. Alex var kvar ensam. Efter spöket kom till oss så förstod vi att det bara var Alex som skojade med oss.

Kapitel 2

Om spöken i natten

Karl har kollat på tv under natten. Efter en stund hörde han dörren knacka. Han sade: oj, vem kommer nu? Har Ahmed kommit till mig, sade jag. Det är spöken som kommer bakom mig, sade Ahmed. Jag stängde dörren snabbt. Vi har kollat på TV. Dörren började öppna och stängas. Vi trodde att det är Alex som skojar med oss. De var ett riktigt spöke. Det var de som tog godis under hallooween.

Kapitel 3

karl och hans kompisar dom gick spelar fotboll i natten• på klockan 9:00. Vi har spelat till klockan  1:00 vi har såde en bil. Den skriv på polisen. Ahmed såde vi spring till hem. Vi har gick hem andra dag vi har spelat med fortnite. Efter vi gick till skolan. De har kommet polisen till skolan. Dom har sakt vi har sett pojkar som har var spela till klockan 1:00. Jag vitt vem är dom. De är Ahmed och karl och Alex. Karl såde spring till de huset Alex såde ja. Vi gick till de huset. Vi har hörde ett spöken. I huset han Ahmed har vi kan prata med han. Efter Ahmed har pratat med han. Han sade ja. Polisen har kommet till den huset. Spöken har hjläpat oss.

kapitel 4

Haj. Ahmed har ettt hund hans hund är amstaff den är snäl också stark

 

 

Jourkompis anmälan

Jag heter Amanda och jag är tio år. Jag dansar ballet och går på bild på min fritid.jag vill bli jourkompis för jag har velat att bli jourkompis sen jag börja i ettan.Alla mina kompisar säger att jag är jätte snäll (men jag tycker inte det).jag kommer ta hand om dom som har t e x nån som är skadad elr nån som int har någån att leka med .Jag hatar att vara ledsen men jag älskar att vara glad. Och jag är nästan alltid på bra humör så mina kompisar brukar kallar mig gallen men ,jag brukar säga att det är bara roligt att dom kallar mig gallen. ja och det spelar ingen roll vem jag leker me på rasterna för jag har ändå alla i min klass som är jätte snälla mot mig. ja så det här är vad jag brukar göra och leka så hejdåååååå 

Upptäckarna

Alexsandro Volta uppfan det första electriska batteriet han batteri heter Voltas stapel,han gjorde ochså en elektrofån Intresant!!!!

luigi galvani e uppfinnaren av elktrisiteten,han satt ett par döda grod ben och gav dom en shock och då rörde dom sig

benjamin franklin är åskledaren

 

Samernas national dag

Det år samernas national dag 6 februari.

Samernas flaga e blå röd grön gul.

Samerna är ursprungsfolk.

80000-100000 folk finns i Sverige.

Jojk betyder en slaks samisk sång.

Mioritet betyder en social samling fast Farre en oss.

Ursprung betyder Folksam förekom.

 

Nyaste elevartiklarna

  • Flickan i dinosauretiden

    Kap 1. En farlig start Ibland måste man göra saker fast man inte vill. Jag stod framför en dinosaurie. Jag kunde knappt andas. Vad skulle jag göra! Jag ville skrika och springa bort...

  • Om skog med kompisar

    Hej, jag heter Karl. Jag bor i Landskrona stad. Jag gillar karate och fotboll. En gång jag gick till skog med mina kompisar vi har sett en hus Ahmed   Så var är det huset Alex, sade...

Sök